Wielki pokaz gotowania w Porcie Rumia

Aksamitna zupa krem, aromatyczna ryba czy ragoût z soczewicy – między innymi takich dań będzie można skosztować w najbliższą sobotę w Porcie Rumia Centrum Handlowym Auchan. Podczas wyjątkowego pokazu kulinarnego swoje umiejętności zaprezentuje szef kuchni – Robert Sowa. Spotkanie będzie także okazją, aby zdobyć książkę i autograf kucharza. Wstęp wolny!

O tym, że gotowanie jest łatwe i przyjemne będą mogli przekonać się ci, którzy w najbliższą sobotę 3 października odwiedzą Port Rumia Centrum Handlowe Auchan. Odbędzie się tam bowiem pokaz kulinarny Roberta Sowy, który zaprezentuje swoje kulinarne umiejętności i przekona uczestników, jak szybko można w kuchni wyczarować pyszne dania.

Przy specjalnym stanowisku w pasażu galerii powstaną między innymi takie potrawy jak zupa krem z dyni z dodatkiem imbiru i mleka kokosowego, polędwica z dorsza w sosie z ogórków kiszonych czy pikantne udźce z kurczaka podane na wykwintnej potrawce z soczewicy i pomidorów. Przygotowanych przez szefa kuchni dań będzie można oczywiście skosztować.

Pokaz kulinarny to nie jedyna atrakcja, jaka czeka na gości centrum handlowego. Od 3 do 18 października każdy będzie miał okazję zdobyć książki kucharskie autorstwa Roberta Sowy – „Cztery pory roku” oraz „Życie kocha jeść”. Można w nich znaleźć przepisy na łatwe i szybkie potrawy, a także na dania przygotowane z użyciem regionalnych produktów. Aby zdobyć książkę, wystarczy dokonać zakupów na łączną kwotę minimum 200 zł w butikach galerii handlowej lub na kwotę minimum 100 zł w hipermarkecie Auchan i minimum 100 zł w butikach galerii handlowej, a następnie okazać paragony w punkcie obsługi konkursu. Na uczestników zabawy czeka aż 600 egzemplarzy.

Wielkie gotowanie z Robertem Sową odbędzie się w sobotę 3 października w Porcie Rumia Centrum Handlowym Auchan przy ulicy Grunwaldzkiej 108. Pokaz rozpocznie się o godzinie 12.00 i potrwa do godziny 15.00. Zabawa, w której do zdobycia są książki kulinarne potrwa do 18 października. Paragony można wymienić w punkcie obsługi konkursu w dniach od 3 do 18 października w godzinach od 14:00 do 19:00 (od poniedziałku do piątku) oraz od 11:00 do 19:00 (w soboty i niedziele) lub do wyczerpania się zapasu nagród.